המדריך לשימוש במפוח עלים

שימוש נכון במפוח יכול לסייע לשאוב את כל סוגי העלים מחצר פרטית, גינה, מרפסת או שטח ציבורי. בשלב הראשון כדאי להכיר את חלקי המפוח ולקרוא היטב את הוראות היצרן. יש לזכור שהחלקים הבולטים של המפוח הם הדק מצערת, מתג כיבוי, משאבת יד ומשנק. על המפוח מופיע גם מכסה דלק והוא מחובר לכבל התנעה. ידית האחיזה מעוצבת באופן ארגונומי על מנת לאפשר שימוש ממושך יש גם צינור מפוח עליון ותחתון, שקית איסוף, צינורות יניקה וידית לנעילת המצערת.

תפעול נכון


אלו הנחיות התפעול שבאמצעותן ניתן לנצל את היתרונות של מפוח עלים באופן יעיל וזריז:

א. הרחקת פסולת ועלים – השימוש במכשיר מיועד אך ורק לטובת הרחקת פסולת, עלים, דשא בחצר פנימית ומדרכות או דחיפת דשא קצוץ, קש או עלים לערימות סביב מדרכות וערוגות.

ב. שימוש בשואב – בדגמים מסוימים שכוללים מפוח ושואב ניתן להשתמש גם בשביל להרים חומר יבש כמו עלים, דשא, זרדים ופיסות נייר. אם בוחרים להשתמש במכשיר בתור שואב, יש להפעיל את הכלי במהירות גבוהה ולנוע באיטיות קדימה ואחורה תוך שמירת מרווח של 3 ס"מ בין פני הקרקע לבין צינור היניקה.

ג. תפעול בטיחותי – כדאי להשתמש בציוד מגן על מנת להפחית סיכון לאובדן שמיעה ולכבות את המנוע טרם התקנה או הסרה של אביזרים נלווים. כמו כן, יש להפעיל את המכשיר רק בשעות סבירות ובמצערת הנמוכה ביותר. רצוי להימנע מהפעלת המכשיר בסביבת ילדים, חיות מחמד וחלונות פתוחים ולהשתמש בכל מרכיבי צינור הפייה כך שזרם האוויר יישאר קרוב לקרקע.

איך מבצעים תחזוקה של המפוח?



הנאה מהיתרונות של מפוח עלים לא מסתיימת בשימוש עצמו. יש להקפיד על תחזוקה נכונה של המפוח ולעקוב גם כאן אחר הוראות היצרן. ברוב הדגמים מתייחסות ההוראות לנושא של ניתוק הפלג לפני כל ביצוע תחזוקה למעט כיוון קרבורטור, ולשימוש בחלקי חילוף מקוריים של היצרן בלבד בשביל לא לבטל את האחריות. לבסוף, מומלץ לרוקן את מכל הדלק לפני האחסון ולשמור עליו במקום יבש והרחק מהישג ידם של ילדים. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

דגשי עבודה לשימוש בכלים נטענים

תחזוקה נכונה של מסור עגול

כמה עולה משאבת מים